Boka demo

Om oss

Consupedias grundare, Roberto Rufo Gonzalez. Här med papegojan Åke i hembyn Skärså i Hälsingland. Foto: Eduardo Leal.

 

Consupedia är ett svenskt företag som hjälper dig som konsument eller dig som är verksam inom livsmedelsbranschen att fatta hållbara beslut. Detta gör vi genom digitala verktyg kopplade till vår databas (världens största och mest detaljerade när det gäller livsmedel och hållbarhet). 

 

Hur kan vi hjälpa dig?

 

Är du en producent som vill veta hur hållbara dina produkter är och hur du kan göra dem bättre för både människor, djur och natur? Eller är du en grossist eller jobbar du inom detaljhandeln och vill ta reda på vilka problemvaror som finns i ditt sortiment och vill kunna erbjuda dina kunder mer hållbara val? Eller arbetar du i en kommun och vill mäta och ha tydlig styrning och uppföljning av inköp för minskad resurs- och klimatpåverkan?

 

Vi kan hjälpa dig med allt detta och mycket mer.

 

Baserat på forskning


Consupedia grundades av Roberto Rufo Gonzalez som ett forskningsprojekt 2016, i samarbete med Högskolan Dalarna och Kungliga Tekniska Högskolan. Samverkan med forskare är fortfarande en av grundpelarna i vår verksamhet. Vår expertis ligger i att koppla hållbarhetsdata (upp till 21 hållbarhetsparametrar) till enskilda ingredienser och sammansatta produkter. Vi gör inga egna antaganden eller bedömningar utan samlar och presenterar enbart befintlig information på ett sakligt och opartiskt sätt. 


Transparens för ett hållbart
livsmedelssystem


Vår vision är ett transparent livsmedelssystem som tar hänsyn till allt levande på jorden. Genom att använda Consupedias tjänster bidrar du till den visionen.

Vill du veta vad andra skriver om oss? Läs vidare i vårt mediearkiv!